Новини Пловдив » Важно » 15 години затвор за фермера, убил пастира си в Козаново
Асеновград Важно Регион Съд и Прокуратура

15 години затвор за фермера, убил пастира си в Козаново

Ивелин Андонов в съдебната зала.

Ваня ДРАГАНОВА

Фермерът Ивелин Андонов, който на 30 март 2017 г.  преби до смърт пастира си Георги Михайлов заради 2 загубени бременни овце, влиза за 15 години в затвора. Присъдата е на Пловдивския окръжен съд и предполага първоначален строг режим. Андонов беше задържан в съдебната зала, защото прекара в ареста само 72 часа и след това беше освободен срещу парична гаранция.

В хода на делото стана ясно, че Андонов е третирал наемника си във фермата в Козаново като крепостен селянин. Не му е позволил да остане на прощалния обяд след погребението на майка му, защото трябвало да храни животните. И когато Михайлов загубил овцете, го пребил и го оставил да лежи. Пастирът не можел да мръдне. Бил закаран в болница в Асеновград чак на 1 април, но 40 минути по-късно починал.

Андонов отричаше вината си и защитата му лансира какви ли не версии – включително, че Михайлов е бил удрян от коч, а не от човек. Съдебномедицинската експертиза обаче отхвърли подобна възможност.

Фермерът ще трябва за плати на тримата близки на жертвата по 100 000 лв. обезщетение. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Още новини по темата

Разпитват ветеринар за нрава на коча от Козаново, нарочен за убиец
Версия за убийството в Козаново: Пастирът бил удрян от коч, не от шефа си

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close