Новини Пловдив » България » Продължава акция „Зима“ – проверяват пешеходците и зимните гуми на колите
България Важно

Продължава акция „Зима“ – проверяват пешеходците и зимните гуми на колите

Справките се правят през интернет портала на МВР
Справките се правят през интернет портала на МВР

От Пътна полиция обявиха, че започват втория етап на акция „Зима“. Във фокуса на проверките ще бъде готовността на шофьорите за студения зимен сезон като особено внимание ще се обръща на оборудването със зимни гуми.

От полицията ще започнат да глобяват още от днес. Акцент във втория етап на акцията ще са и пешеходците – пресичат ли правилно и дали шофьорите отнемат предимството им. Засиленият контрол ще продължи до 20 ноември.

За последните 2 дни при инциденти на пътя са загинали четирима пешеходци. За това от Пътна полиция настояват пешеходците да са видими на пътя и да не са с тъмно облекло, докато се движат по улиците. За последните 10 дни са били установени над 40 000 нарушения.

„От тях близо 20 000 са за нарушаване на скоростните режими, а 17 000 са за други нарушения. Определено можем да кажем, е българинът много бърза. Фишовете обикновено са свързани с оборудването на автомобила, с техническата изправност на автомобила. Изключително често нарушение е неизползването на обезопасителен колан”, заяви Мария Ботева от Пътна полиция, предаде Нова телевизия.

От 21 до 30 ноември ще се проведе третият етап от акция „Зима”. Тогава полицаите ще следят основно за техническата изправност на автомобилите.

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close