майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Култура » Константин Константинов избухва в цветове във „Вибрации в склада“
Култура Палитра Пловдив

Константин Константинов избухва в цветове във „Вибрации в склада“

Ваня ДРАГАНОВА

Художникът Константин Константинов избухва в цветове в изложбата си „Вибрации в склада“, която се открива тази вечер в пространството на „Тотал спорт“. Тя е своебразно продължение на изложбата му „Вибрации“, която се състоя по-рано през годината в германския град Трир. „Част от онази експозиция сега попада в склада и  така става „Вибрации в склада“. Но тук има и нови картини, рисувани това лято, след германската изложба.  Те са в оранжево-жълти, цветни, чисто летни гами, затова и повечето се казват „Лятно вдъхновение“, разказа Константинов. Новите творби показват промяната у него. „Може би тя е в тези цветни избухвания, новите картини са по-мощни, по-емоционални, с повече цвят“, обясни художникът.

Мощните цветове напомнят стила на бащата на Константин – Анастас Константинов. „Мисля, че съм взел най-доброто от него, наученото от баща ми е безценно – той беше планина в изкуството. Отношението към цветовете вероятно у нас е генетично“, каза още Константин Константинов. Сюжетите обаче са си негови – още в първите си  изложби той рисува характерни само за него човешки фигури, които присъстват и в новите му творби.

Константин Константинов за първи път прави изложба в „Тотал спорт“. „Това пространство има големи предимства пред една традиционна галерия – стените, големите височини, ние нямаме галерия с такива огромни размери, така че мисля, че сме на точно място в точното време. Избягахме от сухотата на една типична галерия“, заяви той.

Изложбата ще продължи до края на януари.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...