Новини Пловдив » Мнения » Плевнелиев: Русия е Империя на злото, която води хибридна война у нас
Мнения

Плевнелиев: Русия е Империя на злото, която води хибридна война у нас

Президентът от 2012 до 2017 г. Росен Плевнелиев.
Бившият президент Росен Плевнелиев участва на кръгла маса, посветена на ”Руското влияние в Европа. Той използва много тежки думи, за да опише случващото се. „Хибридната война не е измислица. България е една от страните, в които се вижда хибридната война – във всичките й аспекти“, смята Плевнелиев, който след мандата си като държавен глава си взе по-млада жена – синоптичка.

„Путин извърши грабежа на руския народ. 52% от руската икономика се държи от стотина олигарси – всичките са негови приятели. Всеки олигарх има банка в Русия, тя финансира офшорки, а те от своя страна инжектират нестабилност на региона, включително и в България“, заяви Плевнелиев.

„Видяхме държави като Грузия и Украйна, които бяха разцепени, повлияни от Русия“, акцентира той.

Според него е необходимо да имаме ясен и точен подход, както Рейгън и Тачър, необходимо е да посочим проблема – ако трябва, да кажем, че това е Империя на злото, която демонтира европейската демократична държавност, съсипва европейските демократични ценности, води война на всички фронтове срещу нас.

Същевременно Плевнелиев твърди, че днес България е направила геополитическия си избор и резултатът вече е налице – в ограничаването на зависимостите ни от Русия.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close