Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Разцепление при Патриотите, Слави Георгиев и Костадин Гаров ще бъдат независими съветници
Общество Пловдив Политика

Разцепление при Патриотите, Слави Георгиев и Костадин Гаров ще бъдат независими съветници

Слави Георгиев
Слави Георгиев

Ваня ДРАГАНОВА

Слави Георгиев и Костадин Гаров ще бъдат независими общински съветници и няма да влизат в групата на Патриотите. Така тримата съветници на ВМРО – Стефан Послийски, Димчо Петров и Иван Црънчев, могат да си съставят своя група, освен ако правилникът за работа на Общинския съвет не бъде променен и не бъде вдигнат прагът за образуване на глупа, който сега е от трима души.

„Днес взех решението да бъда независим общински съветник и да не членувам в политически представени групи в Общински съвет – Пловдив. Считам, че свободата да взимам сам решенията си, независим от групови решения, ще е с по-голяма тежест за интересите на Пловдив и пловдивчани. Пожелавам успех на всички колеги. Нека всички сме подвластни на принципите си, свободата и закона“, написа Слави Георгиев във фейсбук.

Неофициално причината за разцеплението е завоят на ВМРО към управляващите, който ясно се видя на при избирането на председател на Общинския съвет на тържествената сесия в понеделник след клетвата. Тогава недействителните бюлетини, в които не беше отбелязан нито вот за Александър Държиков от ГЕРБ, нито за Веселка Христамян от ДБ, бяха само 9. 7 от тях бяха на съветниците от БСП, другите 2 – на Слави Георгиев и Костадин Гаров.

Ако ВМРО поддържат курс на подкрепа към управляващите, опозицията в този мандат ще е твърде крехка – въпросните 9 съветници от общо 51 и евентуално четиримата съветници на Демократична България. БСП заявиха твърд опозиционен курс на клетвата, дали ще го следват, предстои да се види. В предишния мандат опозиционността на БСП беше по-скоро декларативна.

Костадин Гаров

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...