Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Спорт Важно » Революция във волейбола! Водещите клубове искат главата на Данчо Лазаров и нов УС
Спорт Спорт Важно

Революция във волейбола! Водещите клубове искат главата на Данчо Лазаров и нов УС

Водещи волейболни клубове обявиха създаването на инициативен комитет. Неговата цел е да предизвика извънредно Общо събрание на Българска федерация волейбол, което да избере нов председател на Управителния съвет и нови членове в УС, а ерата на президента Данчо Лазаров да свърши. Новината бе съобщена на специална пресконференция. Левски, ЦСКА, Марица, Хебър, Добруджа 07, Виктория Волей, Марек, Пирин (Разлог), Черно море и Славия се обединиха в инициативата за промени в българския волейбол.

„Смятаме, че е крайно време да имаме работеща федерация, която да спре спускането по нанадолнището на българския волейбол. Имаме нужда от федерация, която се грижи за клубовете, която да помага реално на всички работещи клубове и която да насочи усилията си към подрастващите. Вярваме, че имаме нужда от федерация, която да бъде коректен партньор с всички, с които е ангажирана – клубове, национални отбори, спонсори и фенове“, заяви президентът на Левски Владимир Николов.

„Времето за промени е настъпило. По-добре късно, отколкото никога. Знаете позицията на ЦСКА през годините. В момента представители на федерацията обикалят из страната и изнудват, заплашват т. нар. „малки клубове“, но не разбират, че времето на тези действия отмина“, заяви президентът и старши треньор на ЦСКА Александър Попов.

„Ако успеем да инициираме извънредно Общо събрание, декларираме, че няма да бъдем реваншистки настроени. Тези, които не са на масата, не означава, че са наши врагове. Всички, които са работили, ще продължат да го правят. Има огромно количество работещи клубове и работещи хора в УС. Трябва да бъдат изключени хора, които са там, само за да вдигат ръка в подкрепа на Данчо Лазаров. Те са малцинство. Ако инициираме Общо събрание и изберем нов президент, работещите малки и големи клубове трябва да бъдат спокойни и свободни“, каза Александър Попов.

„Трябва да има прозрачност на федерацията. Какво е състоянието на федерацията? Какви са финансовите приходи и разходи? На това трябва да се сложи ред с външен одит.

Задължително е да има мандатност на президентския пост. Ще настояваме бъдещият председател да има два мандата. Това не е частен клуб, а обществена структура, не е узурпиране на властта“, добави Попов.

В момента се обсъждат три имена. До десетина дни ще бъде издигната кандидатурата на една фигура, която да се изправи срещу настоящия президент на федерацията Данчо Лазаров.

Иван Сеферинов обърна внимание на три неща: „Първо това събрание, което инициативният комитет желае да организира, да има демократичност. Второ – да има прозрачност. Всички федерации след дадено първенство правят отчет. Нашата федерация досега няма точни и ясни резултати. И трето – държа федерацията да има сериозна финансова стабилност, а не да се говори, че е един милион на червено“, каза Сеферинов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...