майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Общество » Започва 11-ото Дефиле на младото вино
Култура Общество Пловдив

Започва 11-ото Дефиле на младото вино

11-ото издание на фестивала „Дефиле на младото вино“ започва днес. Традиционно то се случва през третия уикенд на ноември.

Началото на фестивала ще постави  колоритното Дионисиево шествие от площада пред общината към Стария град, съпровождано от ансамбъл „Тракия”,  от 13 часа днес.

Богът на виното Дионис ще отвори първата бъчва младо вино на избран участник – златен медалист от предходното издание, с което ще се даде официалният старт на дегустациите, а те ще се проведат в трите дни както следва: петък, 15 ноември – 14-18 ч., събота, 16 ноември – 11-18 ч., и неделя, 17 ноември – 11-17ч.

Посетителите могат да закупят жетони за дегустация на входа на всяка къща от фестивалните локации, както и да се сдобият  предварително с пакети от Bilet.bg. Един жетон дава право на една дегустация. Пакетите съдържат жетони, брандирани чаши, държачи за чаши, брандирани торбички с разделение за 2 бутилки вино и тирбушони.

С над 10-годишна традиция „Дефиле на младото вино“ се нареди сред най-мащабните туристически събития в Община Пловдив. Фестивалът подкрепя и популяризира българското винопроизводство и традиционната българска храна.

Началото е поставено с участието на 16 български изби в 6 възрожденски къщи в Стария град на Пловдив през 2009 година. Десет години по-късно празникът дава възможност на пловдивчани и гости на града от над 50 държави от целия свят да се докоснат до историята и културата на Пловдив, опитвайки вкуса на цяла България. Броят на участниците в юбилейното издание през 2018г. е над 45, локациите в Стария град са вече над 12, а посетителите достигнаха рекордните 23 000 души.

За събитието организаторите заедно с Plovdiv CityCard подготвят специално туристическо предложение: Plovdiv City Card – „Дефиле на младото вино“. Това е лимитирана серия City Card, която важи само за дните на събитието и включва пълен пакет дегустации, посещение на културни и исторически забележителности, както и отстъпки в определени обекти.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...