Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Баташката лечителка Севинч извади тумор с чудодеен мехлем, излекува хиляди ВИДЕО
Важно Здраве Истории Пазарджик Регион

Баташката лечителка Севинч извади тумор с чудодеен мехлем, излекува хиляди ВИДЕО

Севинч Балакчъ
Севинч Балакчъ
  • Първо трябва да излекуваш мислите си в главата, после другото се оправя, обяснява пророчицата от Нова махала

Екип на ПловдивПрес

Първо трябва в главата да си оправиш мислите, лошото да изгониш, тогава иде и лечението. Това казва на всеки дошъл за помощ народната лечителка и пророчица Севинч Балакчъ.

Пред вратата на дома й в баташкото село Нова махала от тъмно до тъмно се трупат хора, дошли от цяла България и от чужбина, да търсят лек за болежка и мъка.

Севинч, което в превод от турски означава радост, е винаги усмихната и блага. Не й личи, че спи по три-четири часа на денонощие. Гледам да помогна на всеки, не отпращам никого, преди да поговоря с него, да погледна в очите му, обяснява родопчанката.

Повече от 45 години Севинч лекува душите и болките на хората, хиляди са минали през къщата й, на хиляди е помогнала, без да вземе стотинка.

Всичко иде от главата, настоява Севинч, докато приема в малко приземно помещение, в което чуруликат няколко канарчета.

Още с влизането й става ясно кой за какво е дошъл. С някои срещата трае по-малко от минута, вади от чекмеджето мехлем и нарежда „Мажеш сутрин и вечер болното място, обуваш топли чорапи и отиваш на минерални бани. Айде, със здраве.“

На други обаче отделя по няколко часа, изслушва ги внимателно, разпитва и едва тогава си казва думата. „Аз лекувам, ама някои хора по-добре да отидат при истински доктор, защото пред техните болести съм безсилна. Само традиционната медицина може да ги оправи. Пращам ги ту в Пловдив, ту в Пазарджик, ту в София според болежките им“, признава Севинч. Без да се смути, вдига телефона на някой професор, хирург, онколог или на известен гинеколог и му съобщава, че му праща пациент. „Трябва да сме честни с хората, аз, като видя очите на човека, и веднага му знам болежката“, убедена е лечителката от Нова махала.

Веднъж при нея дошла жена от Пловдив с диагноза рак. Давали й шест месеца живот. „Извадих кутийката с мехлем да се маже. След три седмици туморите сами паднаха, сложи ги в буркан“, обяснява лечителката.

Друг път неин много близък човек си ударил пръста, раната започнала да гангренясва. Пак извадила мехлема и намазала. За няколко дни от гангрената не останал и белег. А иначе в хирургиите искали да режат пръста от дъно.

Сред хората, дошли да потърсят помощ от Баташката лечителка, е и народният любимец Стефан Данаилов. Севинч много не иска да се говори по тази тема. „Зарежи, с Ламбо сме приятели, помагам му, но не питай“, отклонява деликатно въпросите Севинч. Снимките из стайчето обаче издават, че доста известни българи са минали през къщатата на лечителката. Много от тях да търсят отговори за душевни болежки, други за тежък семеен проблем. На всички е помагала. Ама то от тях си зависи, като дойдат, нищо да не крият, споделя Севинч. Тя никога не повишава тон, но и не глези гостите. Ако има нещо да се казва – казвай, ако не – нямаш място тук.

Бащата на Севинч бил известен ходжа в района, та тя мисли, че от него е наследила силата да помага на хората

Веднъж предсказала в семейството, че близък ще си отиде внезапно. Тогава починал чичо й, а от фамилията започнали да я гледат с подозрение. Когато обаче край нея започнали да се случват чудеса, всички в семейството й се доверили.

За първи път с нея се случи голямо чудо през далечната 2000 г., разказва мъжа й Басри. Една сутрин на постелята под тялото й се появили монети – 20 и 5. Вика ме жената, гледам стотинки, ама си мислих, че са паднали от джоба й. На другата дутрин – пак 20 и 5. На третата отново се появили монети, а 20-те стотинки били от емисия 1974-а г. Това е знак, аз съм родена на 25 януари, обяснила Севинч, а Басри веднага разгадал другият ключ – сгодихме се със Севинч през 1974-а, обяснява той.

Оттогава монетите постоянно се появяват ту в постелята, ту по тялото на Севинч. Съблича се тя, а на корема й залепени 50 ст, сваля чорапа – под пръстите 1 лев. Събрали сме може би хиляди стотинки в буркани, но не ги харчим, това са знаци от Бога, обяснява Басри.

Наскоро излезли да се поразходят из планината, а от небето слязло златно кълбо и се залепило за Севинч. Докато се се приберем, все с нея лети ей така над главата й, обяснява Басри

Като влезли в къщата, кълбото се залепило за стената и в един момент се издължило като златен лъч. Така стоя до вечерта, снимахме с телефоните, пазим филмчетата с дъщерята, разказва мъжът на Севинч.

Преди годинини Севинч получила видение – намира се в тъмна стая, а пред нея девойка с черна коса и бяла роба. В ръцете си държала бяла книга. „Погледнах страниците, но там нямаше писано, а само бяла светлина и оттам изскачат някакви знаци. Някак отведнъж научих много неща за миналото и за бъдещето. Но най-важното на тази книга е, че разкри много лекове за всякакви болести“, обяснява Севинч.

Тя всеки ден се сблъсква с нещастието на хора, дошли за помощ, с мрачните прогнози и понякога страшни видения, но съхранява жизнерадост, любов към живота, чувство за дълг да служи в името на доброто на хората.

Стефан Данаилов е близък приятел на Севинч и семейството й

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...