Новини Пловдив » Градът » Младежите от ГЕРБ в Пловдив подкрепиха инициатива за борба с диабета 
Градът Здраве Кадър на деня

Младежите от ГЕРБ в Пловдив подкрепиха инициатива за борба с диабета 

Младежката организация на Политическа партия ГЕРБ в Пловдив подкрепи инициативата „Бягане с кауза „Променяме диабета!“, която се организира по повод Световния ден за борба с диабета. Събитието е под патронажа на Негово превъзходителство Сьорен Якобсен – посланик на Дания в България, реализира се от Сдружение „5 км рън“, Националната асоциация на децата с диабет, Медицински университет Пловдив и с подкрепата на компания за лекарства и препарати. Бягането се проведе на Гребната база в Пловдив.

Успоредно с него медицински специалисти правиха оценка на риска от диабет и измерваха кръвната захар на всички желаещи.

Целта на инициативата е да фокусира общественото внимание върху опасностите, които крие това социално значимо заболяване, което се увеличава в цял свят с всяка измината година. Основната част от хората с диабет са с тип 2. Ръстът при него е свързан със съвременния начин на живот – повишаващите се нива на урбанизация, застаряващото население, ниска физическа активност и консумация на висококалорична храна.

 

„От МГЕРБ Пловдив подкрепяме инициативата и считаме, че най-добрият начин да променим действителността около нас е чрез добрия личен пример. Точно заради това се включихме в бягането с призив към всички да спортуваме, да се грижим за себе си по-добре чрез консумация на качествена и здравословна храна и да бъдем активни обществено отговорни личности, което означава да поемем отговорност и за себе си,” заяви ръководителят на младежката структура в града Мирослав Тенев.

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close