Quantcast
Новини Пловдив » Автомобили » Volkswagen подготвя инвазия с 60 млрд евро в електромобилостроенето
Автомобили Бизнес Посоки Свят Технологии

Volkswagen подготвя инвазия с 60 млрд евро в електромобилостроенето

volkswagen
volkswagen

Volkswagen планира да увеличи разходите за електрически автомобили, технологии за автономно управление и други иновации с 36% на фона на увеличената конкуренция в сектора при замяната на двигателите с вътрешно горене, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Новият 5-годишен бюджет на компанията възлиза на 60 млрд. евро (66 млрд. долара), като по-ранните планове бяха той да е в размер на 44 млрд. евро. Разходите възлизат на 12 млрд. евро годишно.

„Решително продължаваме напред с трансформацията на Volkswagen Group и съсредоточаваме инвестициите си върху бъдещето на мобилността“, заяви главният финансов директор на концерна Ханс Дитер Пош.

Рязкото увеличение на разходите отразява нарастващия натиск върху автомобилните производители на фона на технологичните трансформации и все по-строгите регулации за вредните емисии. Забавящите се пазари правят финансирането на инвестицията по-трудно.

Volkswagen понижи прогнозата си за глобални доставки на превозни средства миналия месец, когато търсенето спадна на ключови пазари, включително в Китай. Производителят намали производствените си планове с 900 хил. автомобила, за да избегне презапасяване.

„2020 г. се очертава като изключително предизвикателна, но финансовите цели на Volkswagen могат да бъдат постигнати”, заяви още Дитер Пош.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...