Новини Пловдив » България » БСП обсъжда местния вот, вътрешната опозиция иска оставки
България Политика

БСП обсъжда местния вот, вътрешната опозиция иска оставки

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

Драматично заседание на Националния съвет на БСП се очаква днес. Социалистите се събират , за да обсъдят резултатите от местните избори.

В навечерието на пленума вътрешната опозиция поиска оставката на Корнелия Нинова и ръководството. Беше разпространено писмо, подписано от 50 социалисти, с искане за оставка на ръководството на БСП заради провала на местния вот, след който партията отсъства от управлението на общините в половин България, според техния анализ на изборите .

От „Позитано“ 20 обясниха, членове на левицата са сигнализирали в централата на партията, че нито са полагали подписа си под такъв текст, нито са дали устно съгласие името им да присъства сред изброените.

Днес ще бъде обсъден и план-график, според който от 1 декември започва провеждането на  вътрешнопартиен вот. Трябва да се проведат отчетно-изборните конференции по места преди конгреса и да има пряк избор на лидер догодина през април.

По устав БСП избира органите си на всеки 4 г., което се пада през 2020 г. Затова от 1 декември до края на февруари ще се проведат събранията на основните партийни организации и на общинско ниво, а след това през март – областните конференции.

Очаква се конгресът да се проведе до 15 май 2020 година.

Още новини по темата

Опозицията в БСП иска оставката на Нинова с „кърваво писмо“

Миков критикува Нинова: Резултатите на БСП са мрачни, в 100 общини нямаме група в ОбС

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close