Новини Пловдив » Градът » Вируси с хрема и кашлица тормозят Пловдив
Градът Здраве Пловдив

Вируси с хрема и кашлица тормозят Пловдив

Вирусите вече сериозно атакуват в Пловдив. 263 пациенти са регистрирани с остри респираторни заболявания, сочи справка на ПловдивПрес в РЗИ-Пловдив.

Според лекари, за грип е все още рано, но все повече хора се оплакват от хрема, болки в гърлото, кашлица, втрисане, болки по мускулите, отпадналост.

„Сега се развиват респираторните вируси, като за момента са доказани Първа и Трета група на т.нар. „парагрипни вируси“. Те причиняват заболяване, но то е в пъти по-леко от грипа, и обикновено преминава без усложнения, обясни преди ден националният консултант по микробиология и директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев.

Специалистите съветват в есенно-зимния сезон ръцете да се мият по-често, да се ползват мокри кърпички; помещенията, в които се събират повече хора – да се проветряват често.

От данните на РЗИ за периода 8-14 ноември става ясно още, че 32 са регистрираните болни от чревни вируси, като 12 от тях са пловдивчани. Седмица по-рано са отчетени 42 случая, като 18 са били заразените в Пловдив.

Рязко се е увеличил броят на заразените със скарлатина, като в момента случаите са 9. Седем дни по-рано болните са били трима.

 

 

 

 

 

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close