Новини Пловдив » Градът » Митрополит Николай отслужи панихида и призова да се спре войната по пътищата СНИМКИ
Градът Общество Пловдив Случка на деня

Митрополит Николай отслужи панихида и призова да се спре войната по пътищата СНИМКИ

Пловдивският митрополит Николай отслужи панихида за душите и вечен покой на загиналите при катастрофи и призова да се спре войната по пътищата.

На службата в Митрополския храм „Света Марина“присъстваха заместник-директорът на ОДМВР – Пловдив комисар Димитър Събчев, началникът на отдел “Охранителна полиция” комисар Венелин Младенов, областният управител Дани Каназирева, заместник-кметовете „Транспорт“ и „Обществен ред“ Тодор Чонов и Йордан Ставрев, председателят на Националната транспортна камара инж. Койчо Русев и граждани.

„В третата неделя на месец ноември, когато светът си спомня за многобройните жертви, които даваме в пътнотранспортните инциденти, се обръщаме към вас с послание за мир и утеха в душите и сърцата. За вяра и упование в Бога, за уважение към чуждия и към нашия живот“, заяви пред миряните дядо Николай.

Той припомни, че животът е „велик Божи дар“ и не трябва да бъде „отнеман с лекота, на която сме свидетели всеки ден“.

„Ценността на живота няма аналог в цялата йерархия на човешките ценности. Животът на всеки от нас е плод на безпределната Божия любов, поради която Бог сътвори света и, поради която проводи в него своя син, за да ни изкупи и спаси от робството на греха, от робството на смъртта и тлението. Земният живот на човека се дава от Бога като благословение и подготовка за вечния живот и затова не може да бъде безразсъдно прекъсван от никого“, каза пловдивският митрополит.

Той допълни, че макар и необявена, всекидневно се води война по пътищата.“Призоваваме всички вас към разумно и отговорно отнасяне към безценния дар на живота, към мъдрост и благоразумие. Така щото с Божията помощ и с нашите общи усилия тази война да се прекрати и да може да живеем в мир със себе си и с нашите близки. Да се радваме на живота, възраствайки в истините и добродетелите на християнската вяра“, пожела още митрополит Николай.

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close