Новини Пловдив » България » Д-р Елена Георгиева със своя версия за смъртта на 3-годишното дете
България

Д-р Елена Георгиева със своя версия за смъртта на 3-годишното дете

Не е имало забавяне в лечението на тригодишното дете, което почина, твърди д-р Елена Георгиева, лекарката, която според родителите на починалото момче е отказвала в продължение на часове да го хоспитализира в столичната педиатрична болница „Проф. д-р Иван Митев“.

Тя разкава пред bTV друга версия – че детето е чакало 30 минути за прием, но през това време състоянието му е не е било тежко.

„В 1:30 ч. ми бяха предоставени документите. Някъде около 2 ч. детето беше прието. През този половин час установих, на базата на клиничния преглед, че става въпрос за дете, което има нужда от болнично лечение, но не и от интензивно болнично лечение“, уточни д-р Елена Георгиева.

Тя предложила на родителите детето да бъде настанено за лечение в пулмологичната клиника на Александровска болница, но те отказали.

Според педиатъра състоянието на малкото дете е позволявало то да бъде преместено в друго лечебно заведение.

„Беше в увредено общо състояние. Лежеше на болничната кушетка, с белези на интоксикация, но не и с дихателна недостатъчност и сърдечна недостатъчност“, посочи още медикът.

Министерството на здравеопазването проверява три столични болници заради смъртта на детето – Педиатричната болница „Професор Иван Митев“, болница „Лозенец“ и „Пирогов“. Момченцето вероятно е било заразено с риновирус.

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close