Новини Пловдив » Общество » „Запрянови-03“ ООД събори избора на строител на детска градина на „Богомил“ пред КЗК
Общество Пловдив

„Запрянови-03“ ООД събори избора на строител на детска градина на „Богомил“ пред КЗК

Така трябва да изглежда бъдещата детска градина на ул. "Богомил".

Ваня ДРАГАНОВА

Фирма“Запрянови-03″ ООД събори избора на строител на детска градина на ул. „Богомил“ в кв. „Гладно поле“ пред Комисията за защита на конкуренцията. Конкурсът за изпълнител стартира през май и до финалната права е допусната само фирма „Саграда“ ООД, която и печели.

Дружеството „Запрянови-03“ е отстранено, защото в офертата му за детските съоръжения в бъдещата забавачка има несъответствия с посочените от конкурсната комисия изисквания. От фирмата сезират КЗК с жалба с много аргументи, част от които са отхвърлени, но е уважен доводът, че и в офертата на „Саграда“ има непълноти по отношение на изискваните технически параметри на съоръженията за игра. „Липсата на детайли за същите съоръжения в офертата на класирания на първо място участник по никакъв начин не е отразена и санкционирана от комисията на възложителя“, пише в решението на КЗК по казуса и се прави изводът за неравно третиране на двамата участници.

Така Комисията връща на Община Пловдив преписката с указание конкурсът да бъде прекратен, доколкото „Саграда“ ООД е единствената фирма, допусната до последния етап.

Решението подлежи на обжалване пред ВАС.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close