Новини Пловдив » Общество » Избор на зам.-председатели и комисии на първата сесия
Общество Пловдив

Избор на зам.-председатели и комисии на първата сесия

Александър Държиков

Ваня ДРАГАНОВА

В избор на зам.-председатели, комисии и смяна на контрольори ще премине първата сесия на новия Общински съвет, която ще се проведе на 21 ноември – в Деня на християнското семейство. Предложенията за зам.-председатели са 4 – Евелин Парасков от Съюз за Пловдив, Димчо Петров от ВМРО, Николай Бухалов от Кауза Пловдив и Стефан Дедев от ГЕРБ. След това съветниците ще трябва да одобрят разпределението си в общо 11-те комисии.

На това заседание председателят на Общинския съвет Александър Държиков ще бъде освободен от УС на „Пловдив 2019“, трябва да бъдат избрани и представители на местния парламент в Общото събрание на Националното сдружение на общините и в Областния съвет за намаляване на риска от бедствия. Ще бъдат определени и съветници, които да влязат в конкурсната комисия за избор на управител на МБАЛ „Св. Мина“

Предстои и освобождаването на двама контрольори, избрани за общински съветници – Добромира Тошева и Йордан Василев, които са контролирали съответно ДКЦ-IV и МБАЛ „Св. Пантелеймон“. И двамата са от групата на БСП.

Единствената неорганизационна точка е предложението на Веселина Александрова от Демократична България – процедурата по набиране на предложения по отворена покана „Наследство“ на фондация „Пловдив 2019“ да спре до попълването на Управителния съвет. Заявления за напускане подадоха Тони Симидчиева и Матей Матеев, а сега излиза и Държиков. По поканата ще бъдат разпределени 3 млн. лв., срокът за подаване на предложения е до 30 ноември, а творците вече реагираха  на високите изисквания за съфинансиране, които са непосилни за тях. Затова и Александрова предлага да се препоръча на УС на „Пловдив 2019“ да стопира процедурата.

Още новини по темата

Творци скочиха на „Пловдив 2019“ заради неизпълними финансови условия за 2020-а

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close