Новини Пловдив » Важно » Прокуратурата като машина на времето – съди човек, роден през 2961 г.
Важно Инциденти Съд и Прокуратура

Прокуратурата като машина на времето – съди човек, роден през 2961 г.

Шофьорът Йордан Грозданов

Ваня ДРАГАНОВА

Прокуратурата влезе в роля на машина на времето и предаде на съд човек, роден през 2961 г.  Така е записано в обвинителния акт  срещу  шофьора на сметовоз Йордан Грозданов, който на 7 август м. г. блъсна 73-годишния пешеходец Йордан Орманов на пресечката на улиците „Атон“ и „Йордан Гавазов“. Удареният мъж почина по-късно от травмите си. Водачът Йордан Грозданов е роден през 1961 г.  и датата в обвинителния акт е явна фактическа грешка, но тъй като не е единственият недостатък на обвинението, прокуратурата ще трябва да го пише наново.

„Очевидно не е възможно да Грозданов да е роден през 2961 г. и да е изправен пред съда днес“, заяви съдия Елена Захова. Тя изброи и другите неясноти в обвинителния акт, които нарече „недопустим дефицит“. Точното място на настъпването на удара не е описано, цитира се само, че водачът е блъснал пешеходеца при ляв завой, но без да се уточнява дали маневрата е била приключила, или не. Не е добре обяснено и какво е било поведението и на двамата участници в инцидента – и на шофьора, и на възрастния мъж.

Съпругата и дъщерята на загиналия пешеходец не предявиха претенции към водача. Син на жертвата е футболистът Димитър Орманов, но той не се яви на делото.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close