Новини Пловдив » Важно » Съдят за клевета и обида зъболекаря, нарекъл полицай във фейсбук „джендър“
Важно Съд и Прокуратура ФБстатус

Съдят за клевета и обида зъболекаря, нарекъл полицай във фейсбук „джендър“

Ваня ДРАГАНОВА

Положението на зъболекаря, нарекъл полицай във фейсбук „джендър“, се влошава и той ще бъде съден за престъплението клевета и обида. Както ПловдивПрес вече писа, на 19 ноември м. г., провокиран от съставен му акт, стоматологът пише във фейсбук групата „I see you КАТ Пловдив”: „Джендъри на колелото на Асеновградско. Единия е меко казано джендър, полицая ТТ!!!”  И още: „Т.Т. е един селски тарикат от Садово, който се представя за полицай, ама законите малко не ги знае, ама… простено му е за това, но не и за това, че ме заплашваше. Той даже е в групата, нека гледа сладура му със сладура, да не се засичаме в кабинета ми… иначе силно надявам да се видим в съдебна зала с него, доста нагъл и прост служител…”  (Запазен е оригиналният правопис.)

Засегнатият полицай се обръща към органите на реда и зъболекарят е глобен с 500 лв. от Пловдивския районен съд по Указа за борба с дребното хулиганство. Окръжният съд намалява санкцията на 250 лв., защото постът е бил изтрит и е бил видим във фейсбук по-малко от месец.

Междувременно полицаят  завежда частно-наказателно дело за клевета и обида, но производството е спряно, защото зъболекарят вече е наказан по Указа за борба с дребното хулиганство, а човек не може да бъде съден за едно и също нещо два пъти. Служителят на МВР се обръща към апелативния прокурор с искане за възобновяване на производството по делото в Районния съд, защото извършеното не е нарушение, а престъпление. Така случаят стига до Апелативния съд в Пловдив и  с решение от днес магистратите постановяват, че производството трябва да бъде възобновено. Решението е мотивирано с практика на ВКС, според която „в случаите, когато с едно деяние се нарушава едновременно наказателна и админстративнонаказателна норми с един и същи обект на защита, по-тежката наказателна отговорност поглъща административнонаказателната“.

Решението е окончателно.

Още новини по темата

Коментар за полицай във фейсбук се оказа хулиганство

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close