Новини Пловдив » България » Кандидат за съветник осъди ОИК – Хисаря, за неправилно отчетени преференции
България Важно Политика Регион хисаря

Кандидат за съветник осъди ОИК – Хисаря, за неправилно отчетени преференции

Рангел Спасов

Ваня ДРАГАНОВА

Кандидатът за общински съветник от коалиция СДС-АБВ Рангел Спасов осъди Общинската избирателна комисия в Хисаря за неправилно отчетени преференции и Административният съд в Пловдив даде задължителни указания на комисията да преразгледа решението си за избор на членове на местния парламент.

На изборите на 27 октомври коалиция СДС-АБВ получава гласове за четирима съветници, а Хисаря е от малкото общини в страната, където има пренареждане с преференции. Изчислявайки преференциалния вот, ОИК – Хисаря, пренарежда листата и изпраща в Общинския съвет Десислава Видинска, която е била на седмо място. Рангел Спасов, който е бил трети в листата, обжалва и Пловдивският административен съд установява, че преференциите в секция 163700004 са неправилно вписани в протокола и при реалното им отразяване се оказва, че Видинска има само 69 преференции и въобще не може да участва с пренареждане. Така в Общинския съвет би трябвало да влезе Рангел Спасов.

Решението подлежи на обжалване пред ВАС, но при тази фактическа обстановка шансът върховните магистрати да решат друго е малък.

Иначе Пловдивският административен съд е засипан с жалби срещу решения на общинските избирателни комисии в Сопот, Карлово, Садово, Асеновград и др., но тази за Хисаря е единствената уважена.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close