Новини Пловдив » Градът » Полицай от Пловдив завлече десетки семейства със заеми
Градът Пловдив

Полицай от Пловдив завлече десетки семейства със заеми

Двама от потърпевшите Снимка: Нова телевизия

Полицай от Пловдив е завлякъл десетки семейства с хиляди левове. За да му дадат пари на заем, хората са се принуждавали да теглят кредити. Сред измамените има и пенсионери, които затънали в борчове.

Част от потърпевшите са завели дела и ги спечелили. Въпреки сигналите Йордан Стойнов продължава да работи в пловдивската полиция. Част от потърпевшите са от пловдивското село Войсил, съобщи Нова телевизия.

Завлечени с пари са над 30 души, но пред камерата на Нова говорят само двама, които обясняват, че останалите хора се страхуват да го направят.

„Беше квартален на Царацово, Бенковски, Войсил, Радиново и Костиево. Закупих му парно на изплащане. Нормално е човек да закъса, но те са некоректни“, каза потърпевша от селото, на която полицаят дължи повече от 2500 лева.

Разказва и за друг човек – болен от диабет дал на Йордан Стойнов сума пари, която също не получил обратно. На мнение е, че хората ги е страх и според нея някой го закриля.

Друг мъж обясни, че е дал 2000 лева на Стойнов за документи. Сумата изтеглил от банката. Той му обещал да продаде земи и да върне парите. Вече 4 години развитие няма, сподели мъжът. Полицията е назначила проверка по случая.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close