Новини Пловдив » България » 22 деца с хранително отравяне в ямболската болница
България

22 деца с хранително отравяне в ямболската болница

22 деца със симптоми на хранително отравяне са приети по спешност в ямболската болница. Състоянието им е добро, съобщават от лечебното заведение. Резултатите от направените проверки от Агенцията по храните и Регионалната здравна инспекция ще станат ясни утре.

Без усложнения на състоянието е преминала нощта за децата, каза д-р Валентин Вълчев пред БНР.

За по-малко от два часа снощи бяха приети 20 деца от село Хаджидимитрово на възраст между 7 и 12 години. Всички те са посещавали училището в съседното село Дражево. Учениците са почувствали зле, след като са се прибрали от училище разказаха техните родители. Децата са имали болки в корема и са повръщали. Веднага са настанени в инфекциозното отделение на болницата.

Кметът на община Тунджа Георги Георгиев заяви, че храната се предоставя от кетърингова фирма и една и съща за всички над 1000 деца в 10-те училища на общината.

Всички се хранят с едно и също в цялата община. Пробите от храната се съхраняват в хладилници. Има изискване, според което те трябва да се съхраняват по три денонощия.

До момента няма оплаквания от деца от други населени места в община Тунджа, очакват се резултатите от пробите на храната.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close