Quantcast
Новини Пловдив » България » 22 деца с хранително отравяне в ямболската болница
България

22 деца с хранително отравяне в ямболската болница

Снимката е илюстративна

22 деца със симптоми на хранително отравяне са приети по спешност в ямболската болница. Състоянието им е добро, съобщават от лечебното заведение. Резултатите от направените проверки от Агенцията по храните и Регионалната здравна инспекция ще станат ясни утре.

Без усложнения на състоянието е преминала нощта за децата, каза д-р Валентин Вълчев пред БНР.

За по-малко от два часа снощи бяха приети 20 деца от село Хаджидимитрово на възраст между 7 и 12 години. Всички те са посещавали училището в съседното село Дражево. Учениците са почувствали зле, след като са се прибрали от училище разказаха техните родители. Децата са имали болки в корема и са повръщали. Веднага са настанени в инфекциозното отделение на болницата.

Кметът на община Тунджа Георги Георгиев заяви, че храната се предоставя от кетърингова фирма и една и съща за всички над 1000 деца в 10-те училища на общината.

Всички се хранят с едно и също в цялата община. Пробите от храната се съхраняват в хладилници. Има изискване, според което те трябва да се съхраняват по три денонощия.

До момента няма оплаквания от деца от други населени места в община Тунджа, очакват се резултатите от пробите на храната.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...