Новини Пловдив » Пловдив » ВМРО пита Здравко Димитров за бъдещето на Бетонния мост
Пловдив Политика

ВМРО пита Здравко Димитров за бъдещето на Бетонния мост

ВМРО в Пловдив иска пълна информация за бъдещето на Бетонния мост. За целта общинският съветник Димчо Петров ще направи официално питане към кмета Здравко Димитров на сесията на ОбС утре. “ Ще се демонтира ли Бетонният мост и ако това е така – преди или след изграждането на пробива под Централна жп гара ще се случи това? Възнамерявате ли да браните интересите на живеещите в район „Южен“ близо 85 000 пловдивчани, както и на тези, които ползват Бетонния мост като най-бързо и удобно съоръжение за придвижване? Ще се ангажирате ли да запознаете с казуса министър-председателя г-н Бойко Борисов и ще изкажете ли мнение за запазването на Бетонния мост?“, са само част от мноборойните въпроси, които поставя в питането си съветникът от ВМРО.

„Наскоро новият областен управител на Област Пловдив г-жа Дани Каназирева даде пресконференция за Бетонния мост. Като изключим фактите, които всички пловдивчани знаят, не беше казано нищо ново, а само, че ще се настоява „нещата да се оправят“. След предизборните обещания от различните политически сили обаче е време да се говори обективно и ясно по темата. Пловдивчани обаче се нуждаят от достоверна и актуална информация за бъдещето на това основно и необходимо пътно съоръжение. Аз, като човек, който живее и работи в Пловдив, а и ВМРО, като отговорна организация, истински се интересуваме от съдбата на пътното съоръжение осигуряващо връзката между районите „Южен“ и „Централен.В тази връзка поставяме няколко изключително важни въпроса, на които желаем да получим бърз, точен, своевременен и еднозначен отговор““, твърди Димчо Петров.

Съгласно чл. 80, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Пловдивски общински съвет и във връзка с гореописаното, Ви отправям следното питане:

От ВМРО настояваме пловдивчани да получат еднозначен отговор дали ще се демонтира Бетонният мост и ако това е така – преди или след изграждането на пробива под Централна жп гара ще се случи това?
Възможно ли е технически пробивът по Централна гара първо да се реализира, а след това да се говори за демонтиране на Бетонния мост? Премахването на пътната връзка необходимо условие ли е за изграждането на пробива под жп гарата?
В качеството Ви вече на кмет на Пловдив наясно ли сте дали имате и какви са правомощията Ви, за да окажете влияние Бетонният мост да бъде запазен?
Има ли дадено съгласие и подписана документация от страна на общинската администрация за премахването на Бетонния мост? Ако да, кога и при какви условия е станало това? Кой е подписал документите?
Възнамерявате ли да организирате обществено и експертно обсъждане за съдбата на Бетонния мост и да се запознаете с възможностите за запазването му?
Имате ли готовност да инициирате обсъждане на проблема с отговорни представители на Областна администрация Пловдив, Общински съвет – Пловдив, ДП „НКЖИ“, Министерство на транспорта и с всички останали заинтересовани страни, които следва да вземат отношение?
Възнамерявате ли да браните интересите на живущите в район „Южен“ близо 85 000 жители, както и на тези, които ползват Бетонния мост като най-бързо и удобно съоръжение за придвижване?
Ще осигури ли Община Пловдив средства за проектиране на ново пътно съоръжение, а след това и за неговото изграждане?
Ще настоявате ли пред Министерски съвет на Република България да се отпуснат средства за реализацията на подобен обект?
Ще се ангажирате ли да запознаете с казуса министър-председателя г-н Бойко Борисов и ще изкажете ли мнение за запазването на Бетонния мост?

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close