Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Съветниците като един срещу „Пловдив 2019“ още на първата сесия
Важно Градът Култура Пловдив 2019

Съветниците като един срещу „Пловдив 2019“ още на първата сесия

Скоро ще има промени в ръководството на фондацията, обяви кметът Здравко Димитров

Ваня ДРАГАНОВА

Новите общински съветници застанаха в единен фронт срещу фондация „Пловдив 2019“ и още на първата си редовна сесия препоръчаха на Управителния съвет да прекрати разглеждането на предложения по отворената покана „Наследство“, по която ще бъдат похарачени 3 млн. лв. За това предложение гласуваха 50 съветници и резултатът беше 50 гласа „за“ и нито един „против“ или „въздържал се“. „Ще се съобразим с тази препоръка“, заяви за ПловдивПрес бившият кмет Иван Тотев, който все още е председател на Управителния съвет на „Пловдив 2019“.

Предложението да се спре разглеждането на предложенията направи Веселина Александрова от Демократична България с мотива, че към този момент броят на членовете на Управителния съвет е неясен. Както ПловдивПрес вече писа, оставки подадоха Тони Симидчиева и Матей Матеев, а днес Общинският съвет освободи от ръководството и Александър Държиков.

„Ръководството на „Пловдив 2019“ е компрометирано, с изчерпан кредит на доверие и спешно се нуждае от промени, за да се върне доверието в Европейската столица на културата. И не става дума само за Управителния съвет, а и за изпълнителния директор Кирил Велчев и артистичния Светлана Куюмджиева, чийто ментор Стефан Стоянов още кротко си стои в Управителния съвет“, заяви Слави Георгиев от НФСБ.

Запитан ще има ли промени в ръководството на фондация „Пловдив 2019“, кметът Здравко Димитров заяви, че това ще се случи скоро, но отказа да назове имената на хората, които ще бъдат сменени.

Срещу регламента за набиране на предложения по покана „Наследство“ се обявиха и куп творчески гилдии, защото от „Пловдив 2019“ изискват съфинансиране, което културните оператори преценяват като непосилно за тях.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...