Quantcast
Новини Пловдив » Кадър на деня » Барон Боклук влезе в ДГ „Малкият принц“
Кадър на деня

Барон Боклук влезе в ДГ „Малкият принц“

Учителят по английски език в детска градина „Малкият принц“ Кийт Кели демонстрира разделно събиране на отпадъците пред децата на тържество по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците. Преоблечен с атрактивен костюм на Барон Боклук, с наметало и корона от найлонови торбички и опаковки, той обясни на достъпен език необходимостта от рециклирането.

В ролята на репортери от „Боклук нюз“ влязоха Георги и Елена, които под формата на интервю питаха връстниците си за възможностите за по-чиста околна среда.

Децата отговаряха на въпроси за материалите, от които са направени различните предмети и разбраха защо дървените, металните и стъклените прибори и чаши са много по-щадящи природата отколкото еднократните пластмасови опаковки. Прожектирани бяха и клипове, свързани с опазването на чистотата на планетата.

„Важно е да възпитаваме децата в екологични навици, за да може всички да живеем по-дълго и щастливо на земята“, посочи директорката Анелия Божанова.

В края на празника всички с интерес разгледаха изложбата „От непотребното да сътворим красиво“, чиито експонати са изобретени от децата с рециклируеми и еко материали.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...