Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Избират най-добрия семеен лекар на 2019 на форум в Пловдив
Здраве Пловдив

Избират най-добрия семеен лекар на 2019 на форум в Пловдив

медик
медик

Най-добрият семеен лекар на 2019 година ще бъде избран по време на Националната конференция по обща медицина в Пловдив. Това съобщи пред Фокус доц. Любомир Киров от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България. Днес е последният ден на форума, който започна на 21 ноември.

„Номинациите могат да бъдат предлагани от ръководството на регионалните сдружения на НСОПЛБ, както и от всеки индивидуален член на сдружението, а носителят на приза се определя след гласуване с решение на УС, което се взима с обикновено мнозинство“, заяви доц. Любомир Киров.

Според регламента, кандидатите трябва да са титуляри на индивидуални медицински практики или да съучредители в групови такива, а пациентската им листа да е над 1200 души.

Също така да имат специалност по обща медицина, да са уважавани от колегите си, да участват активно в организираните от НСОПЛБ мероприятия по Продължаващото медицинско обучение и да нямат наложени санкции от етичната комисия към НСОПЛБ или БЛС.

Допълнителни фактори, които придават тежест на номинираните, са собствените публикации, заниманията с научна работа, допълнителна квалификация и специалност, да работи по всички програми на общопрактикуващите лекари и др.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...