Новини Пловдив » Случка на деня » Адвокатската колегия с национална награда за събитие на годината
Случка на деня

Адвокатската колегия с национална награда за събитие на годината

Председателят на Адвокатската колегия Иван Демерджиев с наградата

Адвокатска колегия – Пловдив, получи националната награда „Правно събитие на годината“ за организираната в Пловдив Пролетна национална конференция на българската адвокатура. Това стана по време на церемонията на Националните награди по правосъдие снощи, в категорията имаше номинирани още четири събития.

Престижната награда бе връчена от организаторите Балканска медийна асоциация, подкрепена от Международния адвокатски съюз, адвокатските колегии от цялата страна, Камарата на нотариусите, Българска съдийска асоциация, Професионалната асоциация на медиаторите, Асоциацията на жените адвокати и Асоциацията на синдиците в България.

Наградата прие председателят на колегията Иван Демерджиев.

Пролетната национална конференция на българската адвокатура се проведе от 14 до 16 юни 2019 г. в град Пловдив. На нея присъстваха представители на всички адвокатски колегии от страната. Домакин и организатор на конференцията беше Адвокатска колегия – Пловдив.

Основните теми, по които юристите дискутираха, бяха „Правото и културното наследство“, „Предложение за промени в процесуалните закони в изпълнение на решенията на Общото събрание на адвокатите в страната“, „Взаимодействие на Висшия адвокатски съвет и адвокатските съвети“.

Най-значимият резултат от Конференцията бе Декларацията до министъра на културата Боил Банов да предприеме действия за ратифицирането от България на Конвенцията относно откраднатите или незаконно изнесени културни ценности – УНИДРОА. Декларацията и призивът на Пролетната конференция на българската адвокатура доведоха до последващи действия на Министерството на културата, което стартира процедура и разговори във връзка с ратификацията на тази така важна за културното наследство на България конвенция.

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close