майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Образование » Международна конференция „Как да бъдем иновативни в училище“ утре в Пловдив
Образование Пловдив

Международна конференция „Как да бъдем иновативни в училище“ утре в Пловдив

Красимир Вълчев, министър на образованието
Красимир Вълчев, министър на образованието

Петата годишна инициатива на фондация „Световен образователен форум България“ ще бъде открита от министъра на образованието Красимир Вълчев

Пловдив ще бъде домакин на международна конференция „Как да бъдем иновативни в училище“. Събитието се организира от фондация „Световен образователен форум България“ в партньорство с Община Пловдив и ще се проведе на 26 ноември в Гранд хотел „Пловдив“.

За откриването пристига министърът на образованието Красимир Вълчев, който ще сподели как политиките за иновации променят системата на средно образование. Специален гост и ключов говорител е Пол Бърн, член на борда на Европейската асоциация на училищните директори (ESHA),  член на Съвета на Международната конфедерация на директорите (ICP) и президент на Националната асоциация на главните директори и заместник-директорите (NAPD). Той е асоцииран член на Службата за професионално развитие на учителите (PDST) и е член на ръководния комитет на Центъра за училищно ръководство (CSL). Пол работи в продължение на десет години в училищното ръководство и е създал множество иновативни практики за изграждане на успешно училище. На конференцията ще присъства и Тон Дайф, бивш председател на ESHA, председател на WEF Global.

Във форума ще вземат участие представители на МОН, на регионалните управления на образованието и общини, социални партньори, образователни институции и експерти. Действащи директори на иновативни  училища от всички нива на училищно образование ще  разкажат за своя опит и ефективни добри практики.

Програмата включва три модула – „Фокус за успешна промяна – иновациите в училище“, „Разработване на успешно училище“ и „Споделени добри практики“.

По време на конференцията ще бъде представен опитът от петгодишния проект “Иновативни училища“ на Община Пловдив и фондация „Световен образователен форум България“ за това, как новите методи на преподаване променят средата на обучение и мотивацията на учениците. Предвидена е и презентация на книгата ”Как да бъдем иновативни в училище”, в която са описани и отправени ключови послания от проведените обучения в рамките на проекта, които помагат на учителите и директорите да бъдат успешни и иновативни, поставен е акцент, как да се мотивират учениците чрез 10 идеи. Разработена и тествана е концепция за изграждане на професионална общност и развиване на училището като ефективна организация. Част от участниците, лидери от всички нива научилищно образование, разказват за своя опит идобри практики.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...