Новини от Пловдив » Градът » Здравко Димитров към министър Вълчев: В Пловдив имаме нужда от две нови училища
Градът Образование Пловдив

Здравко Димитров към министър Вълчев: В Пловдив имаме нужда от две нови училища

Галина ГЕОРГИЕВА

Г-н министър, имаме нужда от две нови училища и трябва да минем на едносменен режим. Ще ги утвърдите!”. С тези думи се обърна кметът Здравко Димитров към министъра на образованието Красимир Вълчев по време на откриването на международна конференция „Как да бъдем иновативни в училище” . Тя е организирана от „Световен образователен форум в България“ в партньорство с Община Пловдив и ПУ „Паисий Хилендарски“  и се провежда в Гранд хотел „Пловдив“.

„Пловдив е не само лидер, но и първенец при въвеждането на иновативни методи на обучение. Това са облачните технологии, използването на метода на Мария Монтесори, който обхваща все повече институции в предучилищното и училищно възпитание, въвеждането на електронната система за кандидатстване за първи клас. В мое лице имате един надежден партньор, който по всяко време е готов да работи заедно с вас, защото на мен не ни е безразлично образованието на нашите деца“, обърна се към присъстващите в залата градоначалникът.

„Може да се похвалим с много успехи, като програмата за безопасно и посещаемо училище, с която върнахме над 40 000 деца в клас. В началото на някои им се струваше нереално, но за година-две успяхме да я наложим в цялата страна. Образованието е една от изконните мечти на българина. Той винаги е искал да образова децата си. Дори когато не са били толкова богати, семействата са купували библии на децата си да ги учат на четмо и писмо. А Пловдив е сред водещите в образованието и в културата. Иска ми се да продължим да бъдем първенци, да бъдем иновативни”, каза кметът.

Той подчерта, че освен от построяването на две нови сгради на училища, Пловдив има нужда и от нови детски ясли и градини. Кметът подкрепи увеличаването на заплатите на учителите, което се подготвя от догодина. „Това показва едно отношение на държавата към сектора. Това, което правите, има значение“, увери той.

Още новини по темата

Красимир Вълчев в Пловдив: 20 млн.лв. ще заделим догодина за иновации в училище

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...