Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Проверихте ли дали някой точи НЗОК от ваше име?
Важно Здраве

Проверихте ли дали някой точи НЗОК от ваше име?

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) предлага нова онлайн услуга на здравноосигурените лица.

На сайта на касата  www.nhif.bg на институцията, в меню „Услуги за граждани“ в секция „Отчетени дейности за здравноосигурени лица от договорни партньори на НЗОК“, всяко здравноосигурено лице може да провери използваната от него медицинска помощ за период от 5 години.

Визуализираната информация е обединена по дейности – болнична, извънболнична, лабораторни изследвания и др.

Справката се извършва чрез въвеждане на собствено име, ЕГН и код за спам, без да съдържа лични здравословни данни и медицинска информация.

При изявено желание от страна на здравноосигурения, той може да се абонира за автоматично известяване за всяко регистрирано движение по здравното му досие на посочен от него електронен адрес. Достъпът до пълната информация, съдържаща се в здравното досие, както и абонаментът, са възможни от портала на НЗОК, меню „Услуги за граждани“, прозорец „Преглед на досие от здравноосигурените лица“. Проверката се осъществява с електронен подпис, с уникален код за достъп (УКД) или ПИК на НАП. Издаването на УКД се извършва на място в районните здравноосигурителни каси (РЗОК).

Изгражда се и мобилно приложение, което ще предоставя информация за услугите от сайта на НЗОК.

Въвеждането на новата услуга предоставя възможност за цялостен и пълен контрол на здравноосигурените за ползваната от тях медицинска помощ.

При открити несъответствия всеки може да подаде сигнал до съответната РЗОК.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...