Quantcast
Новини Пловдив » България » Банкова служителка от Варна присвоила 1 млн. лева от сметки на клиенти
България

Банкова служителка от Варна присвоила 1 млн. лева от сметки на клиенти

Банкова служителка е била задържана вчера във Варна заради присвояване на 1 млн. лева от сметки на клиенти. Сигнал за престъплението са подали от самата банка, а на брифинг в морската столица окръжният прокурор Красимир Конов даде повече подробности около случая.

Той поясни, че служителката е изпълнявала длъжност за банкиране на дребно, а престъплението ѝ е представлява особено тежък случай, пише „Фокус“.

„Заедно с жената, която е присвоила суми на отделни вложители и се е разпоредила с тях, има засечени и други лица. Изясняват се действията на всеки от тях, както и механизмът на присвояването. Общият брой на засегнатите не е ясен, но част от вложителите вече са известни. Разследваният период е за около три години“, каза още прокурорът .

От банката са оказали пълно съдействие на разследващите за изясняване на всички обстоятелства. От финансовата институция ще търсят и вариант за възстановяване на голяма част от присвоените средства.

Банковата служителка е задържана за 72 часа. Тя не е криминално проявена и друг път не е попадала в полезрението на органите на реда за подобен тип престъпления.

За такива нарушения законът предвижда наказание от 10 до 20 години „лишаване от свобода“, както и конфискация на имуществото и лишаване от права за упражняване на дадена професия.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...