Quantcast
Новини Пловдив » Общество » Монтират градски часовник в двора на църквата „Св. Богородица“
Общество Пловдив

Монтират градски часовник в двора на църквата „Св. Богородица“

Градски часовник от ковано желязо е монтиран в двора на катедралния храм „Успение Богородично“ (църквата „Света Богородица“) в подножието на Стария град. Той е дарение от дамския „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“ и ще заработи на 1 декември.

„Да подариш часовник, е жест със специално значение. Носи послание за миговете в живота, които са ценни и искаме да съхраним в спомени“, споделиха от „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“.

Градският часовник е изработен по авторски проект на Георги Милчев. Новата придобивка за пловдивчани представлява не само произведение на изкуството, но има и своя мисия. „В благотворителния жест влагаме най-искрените си намерения и позитивна енергия към младите хора, към децата на Пловдив с пожеланието да съхранят историята на най-стария жив град в Европа“, заяви проф. д-р Диляна Вичева.

Изграждането на градския часовник е поредната инициатива на „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“. Неговите реализирани проекти на територията на Пловдив включват изграждане на 8 чешми, образователна площадка в центъра на града, спортни съоръжения за деца, център за арт терапия на хора със специфични потребности и др.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...