майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Този ли красавец прибра 1 млн.лв. от банкерката? СНИМКИ
България Крими Съд и Прокуратура

Този ли красавец прибра 1 млн.лв. от банкерката? СНИМКИ

Кой е мъжът, на когото Нeвeнa,  зaдигнaлa eдин милиoн лeвa oт влoжитeли в банката, е изпращала парите?

38-годишната касиерка, която работи в банков клона във Варна от май 2007 година, се запознала чрез интернет платформата АБВ с потребител, представил й се като Михаил.

В хода на кореспонденцията им въпросният потребител се оплакал неколкократно на Невена, че има сериозни проблеми, свързани с финансови задължения.

Тези обстоятелства могат да се счетат като доказани факти, защото обясненията и на двамата впоследствие се припокриват в това отношение. Въпросният Михаил казал на Невена, че са му нужни пари, защото го преследват лихвари, пише Блиц.

Тя съответно реагирала и решила да му помогне. Според нейните твърдения първо му изпратила 200 лева от Изипей – това е и единствения превод на пари, който е явен и доказауем. Впоследствие продължила да му праща пари, посредством Еконт.

Пратките били адресирани до Сергей Михайлов – въпросният Михаил бил казал, че това е негов братовчед, а впоследствие се установило, че това е самият той.

Пред разследващите Невена Й. разказала, че изпратила всичките си лични спестявания на въпросния потребител, представящ се като Михаил, а след това и тези на родителите си, до чиито банкови сметки имала достъп и пълномощно да се разпорежда с тях.

Самата Невена теглила два банкови кредита- в размер на 9000 и 33 000 лева. Според твърденията й – тези пари също били изпратени на Сергей.

Невена помолила баща си да изтегли креди в размер на 12 000 лева, който впоследствие бил рефинансиран до 20 000 лева. Тези пари, според твърденията на Невена, били прехвърлени от нея от сметка на баща й в нейна сметка, а впоследствие изтеглени и изпратени като колет чрез Еконт на Сергей.

Според обясненията на Невена, личните средства и парите от кредити – нейни и на баща й, които изпратила на Сергей, общо възлизат на около 60 000 лв.

Невена никога не се е срещала с въпросния Сергей, който е женен и има две деца. След това започнала да посяга на депозитите на вложителите, както и на разплащателните и спестовните им сметки.

Посягала на т. нар. „спящи сметки“ – такива, по които дълго време не е имало движение. За да не се набива на очи, не прехвърляла средствата в своя сметка, а предимно в тази на баща си.

За близо 3 години, през банковата сметка на Георги преминали средства на вложители на стойност малко над 832 000 лева. От сметката на баща си Невена прехвърляла парите в две свои сметки. Първоначално в разкрита сметка в една банка, а след това и в друга.

Пред разследващите признала, че имала и други сметки – на свои приятели и близки, през които „препирала“ парите.  Все още не е установено на каква стойност точно са били преводите там.

А въпросният Сергей Михайлов признава, че е получил първо 200, а после 15 000 лева от Невена Йорданова, които тя самата била предложила да му прати и се разбрали да бъдат под формата на заем. За всички останало суми той отрича да има нещо общо.

Мъжът, който е роден на 7 август 1989 година, води активен социален живот. От кадри във фейсбук профила му става видно, че той обича шумните купони, големите и пищни веселби, а винаги компания му прави някоя засукана мадама, пише Блиц.

Oт  снимки във фейсбук cтaвa яcнo, чe млaдaтa жeнa, кoятo e рoдeнa прeз 1981 гoдинa, вoди изключитeлнo лукcoзeн нaчин нa живoт.

38-гoдишнaтa Невена пътувa пo дocтa eкзoтични дecтинaции – Eгипeт, Дубaй, Хaйфa и други.

Ocвeн тoвa тя чecтo пъти прeдпoчитaлa плaвaнeтo c лукcoзни круизни кoрaби, а чecтo в eкзoтичнитe cи пътувaния тя e придружaвaнa oт рoдитeлитe и cecтрa ѝ.

Пaзaрувaнe в лукcoзнитe мaгaзини и вeчeри в cкъпи рecтoрaнти cъщo ca cрeд прeдпoчитaнитe зaнимaния нa бaнкeркaтa, зaдигнaлa близo eдин милиoн лeвa oт бългaрcки влoжитeли.

Варненският окръжен съд решава ще остане ли в ареста банкерката Невена Й., обвинена, че е присвоила близо милион от сметки на клиенти. Прокуратурата обяви, че ще иска постоянна мярка „задържане под стража“.

Дали престъплението е извършено от любов трябва да стане ясно в залата днес. Тегленията са извършвани от срочни влогове, а сумите никога не надвишавали 30 хиляди лева.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...