Quantcast
Новини Пловдив » Спорт Важно » Наглият Лечков с 3 иска срещу БФС, съдът го върна да плати 65 лева
България Спорт Спорт Важно Съд и Прокуратура

Наглият Лечков с 3 иска срещу БФС, съдът го върна да плати 65 лева

Скандалното дело на наглия Йордан Лечков за легитимността на временно изпълняващия длъжността президент на БФС Михаил Касабов вече е факт. То е образувано на 26 ноември след иск на Лечков за установяване нищожност или недопустимост на вписването на Касабов, или несъществуване на вписаното обстоятелство.

Първото заседание на съда се е състояло на 28 ноември и от него става ясно, че Йордан Лечков е подал три иска срещу решенията на Изпълкома на БФС след оставката на Борислав Михайлов.

За да се разгледа всеки един от тях, СГС задължи Лечков да внесе още 65 лева.

Ето какво пишат от съда след първото заседание на въпросното дело:

„Закрито/разпоредително заседание от 28.11.2019

Резултат: Без движение – с разпореждане

УКАЗВА на ищеца Й.Л.Я. в едноседмичен срок от съобщението да уточни дали иска установяване на нищожност, недопустимост и вписване на несъществуващо обстоятелство при вписване вх. № 2019112104535 по партидата на „Български футболен съюз“, с ЕИК 000692965, на основание чл. по чл. 29, ал. 1 от ЗТРРЮЛНЦ, при условията на кумулативност или при условията на евентуалност на исковете; какво обстоятелство се твърди, че е вписано, тъй като съгласно вписването по поле 10а от партидата на съюза в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел при Агенция по вписванията, се касае единствено за вписан представляващ – Михаил Тодоров Касабов, без други обстоятелства; както и да се представи документ за допълнително внесена държавна такса по сметка на Софийски градски съд от още 65 лева, ако се иска произнасяне на съда по всички предявени искове, до пълния дължим размер от 90 лева (по 30 лева за всеки от исковете), съгласно чл. 3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по Гражданския процесуален кодекс, вр. чл. 72 от ТПК, съответно да се довнесат 55 лева, до пълния дължим размер от 80 лева, ако исковете се предявяват при условията на евентуалност. Ако исковете се предявяват в условията на евентуалност да се посочи и редът на исканото произнасяне по всеки от исковете.

При неизпълнение указанията на съда по редовността на исковата молба исковата молба с приложенията ще бъде върната.

Разпореждането е окончателно.“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...