Quantcast
Новини Пловдив » България » Росен Цанков: Стефан Данаилов ми спаси живота, ако имах възможност бих му казал…
България Важно Кино Култура

Росен Цанков: Стефан Данаилов ми спаси живота, ако имах възможност бих му казал…

Росен Цанков
Росен Цанков

„Откакто започна да преподава в НТФИЗ, му казват „мастър“, което много мразя. Думата означава и „господар“, а той е учител. Аз му казвам „бос“ след филма „Къстника“, разказа от ефира на bTV доведеният син на Стефан Данаилов – операторът и продуцент Росен Цанков.

„За мен има два вида хора на света – Стефан Данаилов и всички останали. Той ме е научил на всичко. Това, за което се сещам веднага е: „Никога не сядай на една маса, на която не можеш да платиш цялата сметка.“

Казвал ми е да работя здраво до 35 години, а после да мисля за пари“, разказва Цанков. Той споделя, че именно Стефан Данаилов му е помогнал да оцелее, когато се е разболял тежко. „Оказа се, че трябва да се намери едно лекарство. Това беше в много тежък период за него, когато по улиците го псуваха и го наричаха „червен боклук“. Той отиде, тропна на една врата и каза, че синът му умира и трябва да намери това лекарство. Изпратиха специален самолет за четири флакончета от това лекарство. Той ми спаси живота“, допълва Цанков.

„Единственото бащинско държание, което е имал към мен, е било когато се напих и повърнах в куфара си, а той дойде и ми заби шамар. През останалото време се е държал приятелски и е уважавал факта, че баща ми е Вили Цанков. Все пак живееха заедно“, каза още той.

„В началото на рака той пушеше и пиеше. Аз му казвах: „Бос, ти тоя рак го караш като хрема“, продължи Цанков, като допълни, че според него Данаилов си е отишъл щастлив от този свят. „Не успях да му кажа „сбогом“. Но ако сега имам възможност, ще му кажа само една дума и тя е… „бос“, завърши той, козирувайки с насълзени очи пред камерата.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...