Quantcast
Новини Пловдив » Кадър на деня » С молитва за добри времена откриха новия градски часовник в Пловдив
Градът Кадър на деня

С молитва за добри времена откриха новия градски часовник в Пловдив

Отец Николай освети часовника в двора на "Св. Богородица".
Отец Николай освети часовника в двора на "Св. Богородица".

С благодарствен молебен и светена вода бе открит новият градски часовник в двора на катедралния храм „Успение Богородично“ (църквата „Света Богородица“) в подножието на Стария Пловдив. Изработен е от ковано желязо и е дарение от дамския „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“ и благодетели.
Церемонията по освещаването, организирана от църковното настоятелство в лицето на отец Тодор, беше проведена от храмовия свещеник отец Николай. Той прочете благодарствена молитва към дарителите от „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“ и други благодетели. Помоли се и за здравето на пловдивчани и туристите. „Благодарим и от името на всички, които ще се вглеждат в красивия часовник. Времето минава, важно е какво оставяме. Да си пожелаем да е добро“, призова отец Николай и освети със светена вода новия градски часовник.
Дамите от „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“ раздадоха грамоти и на благодетели, които не са част от организацията. „Благодарение на добрата воля на всички новата придобка за пловдивчани е факт. Красотата й ще се вижда отдалече“, заяви с гордост проф. д-р Диляна Вичева от „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“, която е един от основните инициатори на благородната кауза.
Авторският проект е изработен от Георги Милчев. Изграждането на този полезен и едновременно с това изкусно направен часовник е поредната инициатива на „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“. Неговите реализирани проекти на територията на Пловдив включват изграждане на 8 чешми, образователна площадка в центъра на града, спортни съоръжения за деца, център за арт-терапия на хора със специфични потребности и др.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...