Новини Пловдив » Случка на деня » Вандали обезобразиха клуба на ВМРО в Пловдив СНИМКИ
Случка на деня

Вандали обезобразиха клуба на ВМРО в Пловдив СНИМКИ

С надписи „Смърт на фашизма“, „Нацисти по улиците“ и емблемата на антифашистката пропаганда осъмна клубът на ВМРО в Пловдив.

Въпреки че все още не е ясна причината за вандалския акт, от партията са на мнение, че посегателството е заради протестните й действия срещу провокациите на ЛГБТИ общността в града, свързана с проявите около „Пловдив – културна столица на Европа“, както и заради проведения български марш по повод 100 години от подписването на Ньойския договор.

„Ние от ВМРО сме категорично против подобни насилствени демонстрации, призоваващи към смърт и насилие. Вандалският акт е показателен кой е носителят на езика на омразата и кой докъде е склонен да стигне в защита на идеите, които изповядва“, посочва се в позиция на партията.

Воеводите са категорични, че въпреки вандалския акт няма да спрат да отстояват националните идеали, семейните ценности и християнски традиции.

ВМРО ще подаде сигнал в полицията и ще настоява да се проверят камерите в района, за да се намерят извършителите. „Ще търсим правата си по законен ред и ще настояваме това да не се случва повече и виновниците да бъдат наказани“, заяви общинският съветник Стефан Послийски.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close