Quantcast
Новини Пловдив » Градът » ВМРО против вдигането на такса „смет“, иска да се намали данъкът за коли на газ и метан
Градът Пловдив

ВМРО против вдигането на такса „смет“, иска да се намали данъкът за коли на газ и метан

Галина ГЕОРГИЕВА

ВМРО е против вдигането на такса „смет“ и данъка върху придобиването на недвижимо имущество. Патриотите предлагат да се намали налогът на всички автомобили на газ и на метан. „Това е най-екологичното гориво и ще доведе до подобрение на въздуха в града „,заяви Камен Шишманов.

Председателят на воеводите в Пловдив Борислав Инчев припомни, че парламентарната група на ВМРО направи миналата година предлжение за промяна на Закона за местните данъци и такси и се надява при обсъждането на бюджета сега да бъде прието.

Той пподчерта, че в предизборната кампания нито един кандидат за кмет не е обявявал, че ще вдигне данъците. „ Лошото е, че след като изборите бяха спечелени, се минава към такива действия. Сегашният кмет е принуден, но когато някой иска да управлява Пловдив, би следвало да е запознат с това, което предстои през 2020 година. Тогава коректният политически изказ би следвало да бъде – няма да вдигам данъците, но такса „битови отпадъци“ трябва да бъде повишена, защото от следващата година таксата за депониране се увеличава.“, допълни Инчев.

Той коментира, че ВМРО е против вдигането на данъка върху придобиването на недвижимо имущество. „Предстои вдигането на други данъци и такси и то може би скоро, прогнозира Борислав Инчев. „Финансовото състояние на общината още не е ясно, но се подготвя обществеността да чуе тежката истина. Г-н Тотев се хвалеше колко готови проекти има, но никой не казва как ще бъдат финансирани те. Вероятно предстои взимането на няколко десетки милиона лева заем. Дано не е 100 млн.лв. Правителството щяло да подпомогне Пловдив като инвестира средства в Околовръстното шосе. Чудесно! Трябва откровен разговор с пловдивчани какво ни очаква през следващите години – ще стягаме ли гайки на колана, ще отупваме ли празни брашняни чували, ще ограничаваме ли драстично разходи, ще оптимизираме ли общински структури, или увеличението на зам.-кметовете от 9 ще бъде геометрична прогресия. Идват празници, а коледното чорапче за пловдивчани май ще бъде напълнено с вдигане на данъци и такси“, завърши Инчев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...