Новини Пловдив » Общество » Допълнителна експертиза изяснява механизма на убийството в Труд
Марица Общество Пловдив Регион Съд и Прокуратура

Допълнителна експертиза изяснява механизма на убийството в Труд

Опасният убиец Веска Хаджиева.

Ваня ДРАГАНОВА

Допълнителна тройна съдебномедицинска експретиза ще трябва да изясни механизма на нападението, нанасянето на удари и душенето, което завърши със смъртта на Костадин Хаджиев в банята на къщата му в с. Труд. Подсъдима за убийството му е 67-годишната му съпруга Веска, която според прокуратурата го е удушила след скандал и бой между двамата, при който той й нанесъл няколко удара с налъм. Жената е под 50 кг, а съпругът й е бил едър мъж.

Костадин биел жена си от години, гонел я и водел вкъщи любовницата си, на която дори приписал имота. На 13 януари т. г. за пореден път отказал да даде жена си ключовете за нейната стая в къщата, така двамата се скарали и сбили в банята. „Удари ме с налъма по главата, много ме заболя, причерня ми, после ме зашлеви и така ме удари по ръката, че стана не синьо, а черно“, разказа пред съда Веска Хаджиева. Той я стискал здраво, тя го хванала за шията, но твърди, че не е искала да го удуши. Хаджиева твърди и че когато успяла да се измъкне от банята, съпругът й е бил още жив. След задържането си жената не казала, че е бита, защото не искала да се знае, че живее зле.

Новата експертиза ще трябва да даде отговор на въпроса възможен ли е описаният от нея механизъм на случилото се. Делото продължава на 13 февруари.

Още новини по темата

Убитият в Труд бил още жив, когато жена му напуснала банята
Баба Веска плаче в съда, съдят я по общия ред, че убила мъжа си

 

леви ме в лицето и

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close