Новини Пловдив » България » Мика Зайкова за оставката на Бисер Петков: Борисов натисна грешния клапан
България Важно

Мика Зайкова за оставката на Бисер Петков: Борисов натисна грешния клапан

За мен лично поисканата оставка на Бисер Петков е изпускане на напрежението, но в този случай премиерът Борисов натисна грешния клапан. Бисер Петков е единственият министър, който бе на мястото си, защото е специалист и с него се говореше на базата на аргументите. Това каза в сутрешния блок на БНТ финансовият експерт Мика Зайкова по повод оставката на социалния министър Бисер Петков.

,,Не се прави така, защото виждаме, че хората защитават този министър, виждаме майките на деца с увреждания. Не става чрез изпускане на пара, а трябва анализ на състоянието, трябва да се направи оценка на въздействието и едва след това да се взимат такива решения“, допълни тя.

,,Оставката на Бисер Петков не ме изненада. Тя е една палиативна грижа и няма да реши проблемите в социалната сфера. Изгоря един кадър, който се е опитал да направи нещо, но не получи нужната политическа подкрепа“, обясни икономистът Аркади Шарков.

,,Предстои да разберем дали е поставена докато приключи мандата, или да извърши някаква реална реформа“, каза Шарков за Деница Сачева, която е предложена за новия социален министър.

Днес майките на деца с увреждания ще излязат пред ресорното министерство, за да поискат връщането на Петков на поста. В негова подкрепа се обявиха и представители на социалните работници.

Оставката на министъра беше поискана от премиера в петък, след като Борисов отчете, че темповете, с които социалното министерство работи не отговарят на обществено-политическите очаквания.

За последната година и половина, това е вторият път, в който Бисер Петков подава оставка. При предишната криза, той беше върнат на поста след протест на майките на деца с увреждания.

Този път обаче министър-председателят е категоричен, че няма да промени решението си, тъй като колегите на Петков не искали да работят с него.

 

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close