Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Проф. Димитър Шишков пред Plovdiv-press: С пасквили маскарят доц. Мануков, настройват пациенти срещу лекари
Здраве Мнения

Проф. Димитър Шишков пред Plovdiv-press: С пасквили маскарят доц. Мануков, настройват пациенти срещу лекари

Проф. д-р Димитър Шишков
Проф. д-р Димитър Шишков

Галина ГЕОРГИЕВА

Доц. д-р Иван Мануков е прекрасен специалист, спасил е живота на хиляди пациенти. Познавам отлично неговите методи и начини на работа. Той е едно от светилата на България. Не може така да се маскари един човек, без да е доказана вината му. Това заяви пред ПловдивПрес проф. д-р Димитър Шишков – началник на Клиниката по урология в УМБАЛ „Пловдив“ по повод информацията, че шефът на Кардиологичното отледение в болницата доц. Мануков е искал да постави 2 стента на здрав пациент.

Случаят беше показан по Нова телевизия, пред която пловдивчанинът Динко Бобчев твърди, че доц. д-р Иван Мануков му казал, че има нужда от 2 стента на сърцето. Човекът се консултирал с трима други лекари в София, които са на мнение, че сърцето му е здраво. Прокуратурата извършва проверка.

„След като се направят проверките от Министерство на здравеопазването, от Здравната каса и от прокуратурата, ако излезе, че д-р Мануков няма никаква вина, същият този „велик журналист“ ще се извини ли на лекаря? Като си такъв наперен журналист, подай сигналите, където трябва и като се докаже вината, тогава го разнищи този лекар с цялото му минало и нека бъде наказан. Уважавах Нова телевизия, но с този пасквил, се опитва да си вдигнат рейтинга.

Този псевдоразследващ журналист като е толкова велик, защо не забие микрофона пред хората, които вкараха някои болници в дългове от по 12-14, дори и 20 млн.лв. Не са ли те тези, които източват Здравната каса?“, коментира проф. Шишков.

Според него подобни репортажи не само ще настроят пациентите срещу лекарите, но хората ще спрат да търсят медиците.

„Ефектът от подобни пасквили ще доведе дотам, че българите ще заболеят критично и няма да търсят лекарите, или пък ще проявяват агресия към тях. И давам пример – при мен дойде една жена, изключително „възпитана“ и „образована“, която взе хистологията от биопсия на мъжа си, а при него диагнозата е рак, и ми каза – няма да ви разреша да пипате моя съпруг, защото сигурно нарочно сте написали тази диагноза. Такива репортажи карат една пасмина в тази държава да посягат на лекари, сестри и санитари“, възмущава се проф. д-р Димитър Шишков.

Според него явно умишлено се настройва общество срещу държавните болници. „Не съм съгласен да се кепази цялото лекарско съсловие. Веднага започнаха да говорят какви пари взимал д-р Мануков.

Пациентът се бил съветвал със светилата в София. Ами д-р Мануков е едно от светилата в България. Хайде да видим софийските светила какви пари взимат с частния си бизнес? Поне три пъти повече, отколкото  той или другите кардиоинвазивни специалисти. Аз съм за 100% частно здравеопазване, но в случай, че има контрол от държавата, а не безпардонно да се дават разрешителни на частни болници. Всеки знае, че в Пловдив има три-четири частни болници, които работят перфектно и всички останали са идеалното място да се усвояват едни пари от Касата. Това се върши в цяла България. УМБАЛ – Пловдив беше в много тежко финансово състояние и когато Министерство на здравеопазването  и Здравната каса подадоха ръка и разбраха, че няма как да се обслужват болните с тези мизерни пари,  започват атаките. Защо не се атакува там, където всички знаят, че се издават  фалшиви епикризи, че има фалшиви болни, че има лекари, които се водят на хартия, а реално ги няма“, пита шефът на Клиниката по урология в болницата.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...