Новини Пловдив » Важно » Борисов отвърна на Путин: Строим по 5 км на ден. Не им е приятно, че България е лоялен член на НАТО и ЕС
България Важно

Борисов отвърна на Путин: Строим по 5 км на ден. Не им е приятно, че България е лоялен член на НАТО и ЕС

Всеки има право да търси алтернативни трасета. Ние търсим алтернативна диверсификация. Това заяви премиерът Бойко Борисов във връзка с обвиненията на руския президент Владимир Путин, че страната ни умишлено забавя „Турски поток”.

„Сигурно не им е приятно, че България е толкова силен и лоялен член на ЕС и НАТО. Не сме нито Русия, нито Турция, нито Сърбия. При нас се направиха процедури, конкурси. С 1 млрд. по-евтини са километрите, които строим. Имаме над 150 км, които сме изкопали. Средно по 5 км на ден строим. Полагат се тръби, строи се в момента”, обясни Борисов в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Той бе категоричен, че страната ни не бави нищо. „Нали преди няколко седмици бяхме на Оряхово със сръбския министър на енергетиката. Открихме връзката с Турция на „Турски поток” с всички измервателни подстанции, с всички нови компресорни станции. Забавихме се, защото изпълнихме препоръките на ЕС, обясни премиерът.

„Сега всички казват: Браво, България строи Балкански поток, строи конектора с Гърция. Ние спазваме процедури. Затова е сигурно, че ще го построим”, подчерта Борисов.

„Добре дошъл е Путин, като дойде, ще види с каква скорост строим. Направил съм всичко, което съм обещал. Неслучайно съм получил гаранции.Не вярвам сърбите по-бързо да го построят. Ще бъдем готови в срок”, категоричен бе Борисов.

Той припомни, че при последното си посещение в Москва тази година външният министър Екатерина Захариева отправи покана към руския президент за визита у нас.

Още новини по темата

Путин размаха пръст: България бави умишлено „Турски поток“, ще намерим друг вариант

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close