Новини Пловдив » Важно » Избират нов ректор на УХТ на 19 декември, четирима се борят за поста
Важно Образование Общество

Избират нов ректор на УХТ на 19 декември, четирима се борят за поста

Галина ГЕОРГИЕВА

Четирима кандидати влизат в битката за ректор на Университета по хранителни технологии. Висшето училище ще избира нов ръководител на 19 декември, тъй като вторият мандат на настоящия ректор проф. Кольо Динков изтича. Днес беше крайният срок, в който желаещите да оглавят вуза, трябваше да подадат документи.

За поста ще се борят проф. Пламен Моллов, проф. Николай Менков, чл.кор. проф. Стефан Драгоев и проф. Алберт Кръстанов, научи ПловдивПрес.

Очаква се оспорваната битка да е между проф. Моллов и проф. Менков.

Проф. Пламен Моллов е дългогодишен преподавател в УХТ, беше председател на Общото събрание на университета, но вчера на неговото място бе избран доц Стефчо Кемилев.

Моллов е бил народен представител два мандат, бивш изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните. Той е почетен председател на Българската асоциация на хранителната и питейната индустрия и на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци в България.

Другият фаворит за поста- проф. Николай Менков, е дясната ръка на проф. Кольо Динков, зам.-ректор по проекти и информационна дейност.

Още един заместник на досегашния ректор се включва в състезанието. Това е чл.кор. проф. Стефан Драгоев. Той е заместник – ректор по научна дейност и бизнес партньорство.

Четвъртият кандидат е професорът от катедра „Биотехнология” Алберт Кръстанов.

Предстои кандидатите да представят пред студенти и преподаватели програмите си за развитието на универеситета.

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close