Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Мегз отърва глоба от 10 000 лв.
Важно Раковски Регион Съд и Прокуратура

Мегз отърва глоба от 10 000 лв.

Мегз пред съдебната зала
Мегз пред съдебната зала по друго дело срещу нея

Ваня ДРАГАНОВА

Мегз и любовникът й Румен Рончев отърваха глоба от 10 000 лв., наложена на фирмата им „Ню Транс Груп“ ООД от ДАИ. От регионалната структура на „Авотмобилна администрация“ засекли нарушения на транспортната фирма и написали наказателното постановление, но то не е връчено по надлежния ред и затова е отменено от Пловдивския районен съд с решение от 2 декември.

Историята започва в края на миналата година, малко преди задържането на Мегз, Румен Рончев и братовчед й Антон Лесов по обвинение, че са подали жалба за кражба на мерцедеса на дизайнерката, който впоследствие беше открит разфасован. Първата покана от ДАИ към дружеството да представи определен набор от документи е с дата 22 декември 2018-а, а втората – от 22 януари 2019-а. Втората е получена от Меглена Каканашева-Мегз, но тя  е вписаната като управител на „Ню Транс Груп“ на 4 февруари. След задържането на Рончев между него и Мегз имаше разправии дали тя се опитва да му открадне бизнеса. Така или иначе  към момента на получаването на поканата Мегз не е била управител на дружеството и не е можела да го представлява. Следват още нарушения на „Изпълнителна администрация“ при написването и връчването на наказателното постановление и на това основание то е отменено.

За случката с „откраднатия“ мерцедес Мегз и Румен Рончев сключиха споразумение с прокуратурата и договориха наказание от 2 години условно с 3 години изпитателен срок за нея и от 3 години с 5 изпитатален за него.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...