Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Лъчо Мозъка се нахвърли на Славчо: Тъпак! Тъпак!
България Инциденти Политика

Лъчо Мозъка се нахвърли на Славчо: Тъпак! Тъпак!

Известният като Лъчо Мозъка депутат нарече Славчо Атанасов "тъпак"
Известният като Лъчо Мозъка депутат нарече Славчо Атанасов "тъпак"

Грозни думи към председателя на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в парламента Славчо Атанасов отправи депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов, известен като Лъчо Мозъка. Сцената се разигра на заседанието на НС вчера, научи ПловдивПрес. След като пловдивският депутат от „Обединени патриоти“ поиска в бюджета за следващата година да се заделят повече пари за спортни пособия на децата в детските градини и училищата, народният представител от ГЕРБ започнал да вика в залата: „Тъпак!“, „Тъпак!“

Веднага колеги на Славчо Атанасов от парламентарната група на „Обединени патриоти“ са го защитили и са поискали Лъчо Мозъка да се извини. Потърсен за коментар, Славчо Атанасов заяви: „Нека Бог прецени кой е тъпак, когато става въпрос за български деца и тяхното добро“.

ПловдивПрес припомня, че вчера Славчо Атанасов предложи да се увеличат парите за спортни пособия и спортносъстезателна дейност на децата. Става въпрос за Постановление на Министерския съвет 129 от 2000 г., което е за определяне на диференцираните размери на паричните средства за физическо възпитание и спорт. Това са по 2 лв. за дете от детската градина, 3 лв. за ученик, студент и курсант годишно. Тези средства се използват от детските градини, училищата и висшите учебни заведения за спортни уреди и пособия и за спортносъстезателна дейност.

„Искам да подчертая, че от 2008 г. (цели 11 години) тези средства не са променяни. Една част от тази зала са приемали Националната стратегия за развитие на физическото възпитание и спорт 2012-2022, в която е заложена оперативна цел – увеличение на средствата по Постановление 129 на Министерския съвет, но това все още не е станало факт“, посочи Славчо Атанасов.

Той направи предложение за завишаване с 1 лв. за децата от детската градина – от 2 на 3 лв. от 3 на 5 лв. за учениците, от 3 на 6 лв. за студенти и курсанти. Общото увеличение е 3.2 млн.лв.

„Тези 3,2 млн.лв. от 46 887 млрд. лв. бюджет са 0,000068%. Става въпрос за смехотворна сума и то децата да могат да спортуват“, каза Атанасов.

При първото гласуване предложението на Атанасов мина със 111 гласа „за“ и 104 „против“, но ГЕРБ поиска прегласуване и предложението не мина.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...