Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Новият зам.-кмет по култура Пламен Панов оглави „Пловдив 2019“
Важно Култура Пловдив

Новият зам.-кмет по култура Пламен Панов оглави „Пловдив 2019“

Пламен Панов

Ваня ДРАГАНОВА

Новият зам.-кмет с ресор култура Пламен Панов оглави Управителния съвет на фондация „Пловдив 2019“. Досега председател беше бившият кмет Иван Тотев.
Съставът на Управителния съвет беше попълнен, като от предложените членове нужния брой гласове не събра само дългогодишният реален шеф на фондацията – зам.-кметът Стефан Стоянов. Гласуването за него беше наказателен вот – резултатът беше 17 „за“, 4 „против“ и двама въздържали се. Председателят на Общинския съвет Александър Държиков поиска прегласуване и нещата станаха още по-зле за Стефан Стоянов – 13 гласа „за“, 22 „против“ и трима въздържали се. До това гласуване се стигна след серия критики, че Стоянов стои зад провала на Европейската столица на културата, чиято програма не е привлякла в Пловдив очаквания брой туристи. „Вие сте менторът на артистичния и изпълнителния директор на „Пловдив 2019“, които доведоха проекта до този провал. Нямате никакво морално право да стоите в Управителния съвет на фондацията“, обърна се към Стоянов съветникът от НФСБ Слави Георгиев.  Резултатът от гласуването показва, че и съветници от ГЕРБ не са подкрепили Стефан Стоянов.

Преди това Стефан Стоянов предложи старият Управителен съвет да бъде освободен изцяло и да се гласува анблок новия му състав, в който обаче има и доста от старите членове. Не успя да обясни защото се налага това и съветниците по предложение на Стефан Послийски от ВМРО приеха да гласуват за всеки предложен човек поотделно. Така Стоянов отпадна.

Останалите хора в УС на фондацията – зам.-председател ще бъде зам.-кметът по финанси и икономика Илия Кирчев, Недялко Славов, Тони Симидчиева, Антон Баев, издателят на пловдивски сайт Димитър Семков и преподавателят по пиар в АМТИИ проф. Любомир Караджов.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...