Quantcast
Новини Пловдив » Посоки » Братът на Пабло Ескобар почете 26 години от смъртта му със сгъваем смартфон, конкурира Apple
Бизнес Посоки Свят Технологии

Братът на Пабло Ескобар почете 26 години от смъртта му със сгъваем смартфон, конкурира Apple

Сгъваемият смартфон в памет на наркобоса Пабло Ескобар
Сгъваемият смартфон в памет на наркобоса Пабло Ескобар

Братът на Пабло Ескобар, Роберто Ескобар представи новия продукт на компанията си – сгъваем смартфон. След като в началото на годината обвини Илон Мъск, че е изкопирал неговата идея за огнехвъргачка, той сега има нов обект на интерес – смартфоните.

За да отбележи 26-та годишнина от смъртта на своя брат на 3 декември, Роберто Ескобар представи Escobar Fold 1, сгъваем смартфон, който неговата компания твърди, че може да бъде унищожен само от огън.

Главният изпълнителен директор на Escobar Inc. Олоф Густафсон казва пред CNN, че екранът на телефона е от специално разработена от компанията пластмаса, която го прави „най-издръжливият телефон на пазара.“

„Нашият телефон е преминал много сериозни тестове. Единственият начин, по който може да бъде счупен, е като бъде изгорен, което си представям, че средностатистическият потребител няма да направи,“ казва Густафсон.

Подобно на модела на Samsung Galaxy Fold, Escobar Fold разполага със сгъваем екран, който може да се разгъва като таблет и използва операционната система на Google Android. Смартфонът обаче е много по-евтин в сравнение с продуктите на конкуренцията, като по-малкият модел (128 ГБ) на Escobar Fold 1 се продава само за 349 долара.

За сравнение Galaxy Fold на Samsung струва 2 214 долара. От Samsung са обявявали своето намерение да пуснат по-евтин модел през 2020 г.

Samsung обаче не е единствената компания, с която братът на най-известния колумбийски наркобарон иска да се конкурира. Роберто Ескобар казва пред Digital Trends, че неговата компания се е прицелила в Apple.

„Казвал съм на много хора, че ще надвия Apple и ще го направя,“ казва Ескобар.

Той също така разкрива, че има планове да заведе групово съдебен иск срещу Apple през следващата година.

„Те мамят хората и продават надценени, безполезни телефони на потребителите,“ казва Ескобар, цитиран от Profit.bg

Той твърди, че е похарчил близо 1 млн. долара за адвокати, за да задейства съдебното дело, което ще бъде заведено на 6 януари в щата Калифорния.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...