Quantcast
Новини Пловдив » България » Сценаристите на Слави: Малоумна политическа поръчка е, че съдът не регистрира партията
България Важно Политика

Сценаристите на Слави: Малоумна политическа поръчка е, че съдът не регистрира партията

Слави Трифонов
Слави Трифонов

Решението на СГС да не се регистрира партията на Слави Трифонов е малоумно, заяви пред Нова телевизия сценаристът на шоуто Тошко Йорданов.

Това е политическа поръчка, изтъкна той. Няма основания да не се регистрира партията. Няма да си сменим логото, подчерта Йорданов.

Ако ВКС потвърди решението на СГС Слави Трифонов ще регистрира нова партия. Филип Станев заяви, че в девет партии има цветовете на националното знаме. Търси се под вола теле, убеден е той.

Господин Трифонов е много заможен човек, така Станев отговори от къде се финансира партията му.

Припомняме, че на 6 декември съдът отказа да регистрира партията на Слави Трифонов „Няма такава държава“ с мотива, че цветовете бяло, зелено, червено, присъстващи в символа на партията, създават впечатлението, че присъства националното знаме. А това било забранено в чл. 5 на Закона за политическите партии.

След това шоуменът изрази позицията си във „фейсбук“ страницата си като заяви, че ако ВКС откаже да регистрира партията му заради логото, той ще създаде нова партия. Едни цветове нямало да откажат.

Припомняме, в началото на месец ноември сценаристът от „Шоуто на Слави“ Тошко Йорданов внесе документите за регистрацията на ПП „Няма такава държава“ в Софийския градски съд. Това стана след учредяване на партията при закрити врата месец по-рано.

Още при учредяването юристи изразиха съмнения за името на партията, което може да се възприеме като уронващо доброто име и престиж на държавността. Според проф. Огнян Герджиков, бивш депутат и премиер, името „Няма такава държава“ е в нарушение.

Още по темата

Съдът отказа да регистрира партията на Слави Трифонов

Слави Трифонов: Бойко долетя при Тръмп със журналисти като кученца-компаньони

Тренд: ГЕРБ води с 5% на БСП, Слави вече е четвърти, а Радев е най-одобряван

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...