Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Учителка с гневно писмо към Зико: Кмете, децата ни играха при – 5 °, в ада „Академик“
Важно Градът Община Спорт

Учителка с гневно писмо към Зико: Кмете, децата ни играха при – 5 °, в ада „Академик“

Въпреки минусовите температури малките баскетболисти играха
Въпреки минусовите температури малките баскетболисти играха

Децата ни играха при минус 5 градуса в зала „Академик“, а ръцете им посиняха от студ, пише в открито писмо до кмета учителката по физическо от Математическата гимназия Верджиния Гарабедян. Преподавателката е възмутена, че новите зали в града стоят под ключ, а Общинските ученически игри са се провели в зала „Академик“, където няма никакво отопление, а допълнително освен отборите от 6 училища, в залата занятия провеждали и студенти. При тези обстоятелства ученическите игри се превърнали в ад.

Ето писмото на Вержиния Гарабедян без редакторска намеса:

Пиша с надежда,че ще дадете гласност на моето негодувание към кмета и много му заместници в град Пловдив.

На 7.12.2019 в зала „Академик“ се проведоха Общинските ученически игри. Аз съм учител в Математическата гимназия и ръководех отбор по баскетбол.

Освен мръсотията и окаяната атмосфера в залата, децата от 6 училища в Пловдив бяха принудени да играят в нечовешки студ.

Температурата в залата беше доста под нулата/около -5 градуса/. И дори след завършване на срещата ръцете им бяха посинели и обездвижени, въпреки, че бяха тичали 40 минути…

Точно до зала „Академик“ седеше „гордо“ изправена и още по-гордо заключена зала „Колодрума“, за която всички данъкоплатци дадохме 66 милиона лева. Новопостроената зала на Пловдивския университет също се оказа, че седи заключена и в този ад през цялата седмица в зала „Академик“се провеждат и заниманията и на студентите.

Питам лично кмета на Пловдив за кого и за какво се наливат милиони в града ни, като не можем да се погрижим за здравето на децата ни. Във всяко селце в нормалните държави има зали, отоплени и привлекателни за децата и сигурно и в Бангладеш е така…

Кой век живеем и докога ще търпим това безхаберие и безумие? Като действащ учител с 42 години стаж заявявам, че децата ни са лишени от правото да растат здрави.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...