Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Българче, дадено за осиновяване в САЩ, е станало жертва на тормоз
Важно Свят

Българче, дадено за осиновяване в САЩ, е станало жертва на тормоз

Българче, дадено за осиновяване в САЩ, е станало жертва на тормоз и търси правата си по съдебен път. Детето и неговият осиновител съдят властите в щата Орегон за повече от 7 милиона долара.

Вместо гарантираните по закон грижи и внимание, българчето с инициали Й. Г. става жертва на тормоз, твърди в съдебния иск неговият адвокат. Момчето е вече на 15 години, но идва в Америка преди три години за осиновяване. То има забавено емоционално, психологическо и образователно развитие, съобщава bTV.

Осиновяването в САЩ обаче не върви добре и скоро българчето попада в системата на социалните служби на щата Орегон. Момчето е местено от приемни семейства, социални домове, арести за тийнейджъри и веднъж в мотел. Именно в него детето казва, че е станало свидетел на нещо ужасяващо.

Социалните работници Марк Уолш и Кейти Гай трябвало да се грижат за момчето. Двамата обаче имали любовна връзка, разказват пред полицията техни колеги. Българчето твърди, че в нощта на 21 ноември 2018 г. Уолш и Гай правили секс на съседното легло.

На следващия ден Марк Уолш препоръчва детето да бъде изпратено в детски арест. Според съдебния иск, за да бъде сплашено да не издаде какво се е случило в мотела. От детския арест българчето е прехвърлено в дом за деца с емоционални проблеми в щата Юта.

Там избухва бунт между децата, а според съдебния иск българчето е било малтретирано от по-големите. В крайна сметка властите в Юта затварят дома заради множество нарушения и момчето е върнато обратно в социален дом в щата Орегон.

Първото приемното семейство казва, че още би искало да се грижи за детето. Това потвърдиха и от българското Министерство на правосъдието, от където казаха, че имат четири доклада от американските социални служби.

Марк Уолш и Кейти Гай вече не работят в социалните служби на Орегон. Делото си прокарва своя път през съдебната система на щата. Искът е за няколко милиона долара за емоционални и икономически и неикономически вреди срещу българчето, както и за наказателни обезщетения.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...