Левицата 14
Новини от Пловдив » Важно » Пропадна стълбището на училище в Кърджали, свикват Кризисен щаб
България Важно

Пропадна стълбището на училище в Кърджали, свикват Кризисен щаб

Снимка: bTV

Пропадна стълбището на най-старото училище в Кърджали. Инцидентът е станал малко преди коледното тържество на учениците. Всички деца са били евакуирани от сградата на СУ“Отец Паисий“ и няма пострадали.

Първо е пропаднала мазилката, а след това и конструкцията е провислана опасно. Инцидентът става по време на четвъртия час, когато учениците са били в час. Само учениците от трети и четвърти клас са се подготвяли за тържеството на една от площадките.

Снимка: bTV

„Вчера беше един критичен ден за нашето училище. Реално се извърши евакуация. Стълбищните клетки са едни от най-натоварените пространства в сградата“, заяви пред bTV директорът Златко Атанасов.

„Добрата новина от тази ситуация е, че всичко свърши добре. Остават само притесненията на родителите и уплахата на децата“, каза кметът на Кърджали Хасан Азис.

Той обясни, че според специалистите пропадането се дължи на динамичните натоварвания, които конструкцията не е издържала.

„Пропадането няма общо с ремонта и поставянето на инвалидна рампа. Още днес се събира Кризисния щаб на общината, в който се включват и всички държавни институции. Ще се направи пълно изолиране на стълбищните клетки. Предвиждаме старите стълбищни рамена да бъдат напълно премахнати и заменени с изцяло нови. Със сигурност трябва да се направи цялостно строително обследване на сградата“, категоричен бе Хасан Азис.

Учениците излизат във ваканция два дни. Ако се наложи по-дълъг ремонт в училището, децата от горните класове ще бъдат пренасочени към други учебни заведения в града.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...